Social media & Games: Game events (E3 2014)

Over een week zal het grote videogame evenement plaats vinden waar de nieuwste games onthuld zullen worden door de uitgevers en de game consoles. Ik heb het over de E3 2014; Electronic Entertainment Expo. Dit event zal plaatsvinden van 10 tot en met 12 juni in Los Angeles. Er zullen nieuwe games worden aangekondigd voor Xbox One, PS4 en Nitendo. Een aantal  bekende titels zijn: Far cry 4, Assasin’s creed, Halo en God Of War. Er wordt steeds meer gesproken over het evenement op nieuwswebsites, blogs en social media. In deze blog zal ik verder ingaan op hoe bedrijven hiermee om gaan. Zelfs de Spits heeft een artikel geplaatst over het beruchte evenement in Los Angeles.

SPITS E3

Playstation op de E3

Voor de next gen console PS4 heeft Sony aardig wat nieuwe games in petto. Sony zal God Of War, The Order: 1886 aankondigen, net als de nieuwe DriveClub en Uncharted 4. Dit zijn grote en succesvolle games die hoge verwachtingen met zich mee brengen. Aangezien het zo’n belangrijk evenement is voor Sony, communiceert het bedrijf via Facebook en Twitter informatie over het evenement.

Playstation Facebook E3Playstation Twitter E3

Xbox op de E3

Ook Xbox heeft een aantal nieuwe games die in het komende jaar uit zullen komen. Dit zijn de nieuwe Gears Of War en de nieuwe Halo en nog een 3-tal van nieuwe games.

Twitter

Niet alleen op Facebook wordt veel gepost over het E3 evenement maar ook op Twitter zijn er veel mensen die over dit evenement praten. Het is opvallend dat er een week voor zo’n evenement ineens veel meer gesproken wordt op de social media kanalen. Naar verwachting zullen deze berichten alleen maar meer worden naarmate het E3 evenement dichterbij komt.

Gamespot Twitter E3

Conclusie

In dit bericht is het game event E3 2014 als voorbeeld genomen. Het valt op dat een game event veel met zich mee brengt, ook maakt het het een en het ander los op social media. Naarmate het evenement volgt, stijgt het twittergebruik op woorden als E3 2014.

Bronnen:

http://www.eventsforgamers.com/microsoft-announces-events-for-e3-2014/

http://www.insidegamer.nl/artikel/111451/wat-jij-de-e3-2014-kan-ons-alleen-maar-teleurstellen

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: